{ "title": "Stres Kepek Yapar Mı", "image": "https://www.kepek.gen.tr/images/Stres-Kepek-Yapar-Mi-79.jpg", "date": "19.01.2024 05:29:43", "author": "orhan alem", "article": [ { "article": "
Stres kepek yapar mı? Stres hayat boyu fazla karşılaştığımız duygusal bir vaziyettir. Bu vaziyetin eşliğinde getirdiği gözle görünmeyen fakat etkisel açıdan çok fazla zararlar vardır. Baskı, iş motivasyondan tutunda aile yaşamına, her sahası tesiri altına alabilen bir türde sağlık sorunudur desek uydurma olmaz.

Stresin bu denli zararları her biri tarafından duyumsal olarak bilindiği benzeri, tam olarak bir pozisyonda bilinmesi içerisinde birtakım vaziyetler ortaya çıkmaktadır. Bunların en belirgini asık yüz, saç dökülmesi ve saç kepeklenmesi, bedende çıkan yaralar ve toplumsal etraf ile meydana gelen kopukluk denilebilir. İşte bu yazımızda stresin saçlara yaptığı olumsuz tesirinden kısaca bahsedilecektir. Öncelikle soruyu hatırlayalım Stres kepek yapar mı? Maalesef ki evet ve öyle bir kepek ki normal koşullarda oluşanın aksine saçlarınızı tırnaklarınızla kazıyarak kepekleri ortaya çıkarabilirsiniz. Baskı bu derece bir kepeğe neden olabilmektedir. Kafanızın hangi kısmında meydana geldiği ciddi olmamakla beraber, fazladan ense kısımlarında kepeklenmeler olmaktadır. Stres kepek yapar mı oldukça can sıkıcı bir sorudur. Kepekler oldukça önemli diyorduk ya ciddi anlamda öyle büyüklüğü 1-2 mm'den 1 cm civarı olacak düzeyde kepek oluşabilmektedir. Elinizle müdahale etmeniz şeklinde bu kepekler yerini yaralara bırakıyor.

Stres kepek yapar mı, tedavisi nedir?

Stres kepek yapar mı sorusunun öncelikle bizzat kendiliğinden geçmesini bekliyorsanız stresten uzak durmak zorundasınız, hani bir laf var ya öyle her şeyi kafaya protez diye. Evet kafaya takmadan mümkün olduğunca sade bir hayat yaşamak gerek. Bunun dışarısında profesyonel bir cildiye hekimine gitmenizde yarar var. Sizlere bir losyon ve tıbbi şampuan veriyor böylelikle 1 haftada kepeklerden kesinlikle kurtuluyorsunuz.

Stres kepek yapar mı, kimlerde görülür?

Stres egzaması, son derece yaygın bir hastalıktır. En sık görüldüğü yaş sınıfı 30-50 yaş aralığıdır. Bayanlarda, erkeklerden daha sık görülür. Rahatsızlık, obsesif şahsiyet yapısına sahip kişilerde ve alerjiye yatkınlığı var olan bireylerde daha sık görülür.

Belirtileri nelerdir?

Bu rahatsızlık, başlangıçta görünür rastgele bir bulgu olmaksızın, bireyin kaşıntı duyması ve devamlı kaşıntı ve sürtünme neticesi ortaya çıkan belirtilerle karakterizedir. Kaşınan bölgelerde her geçen gün kızarıklık, kepeklenme ve deride kösele benzeri kalınlaşma ile pul-pul deri dökülmeleri ve kabuklu yaralar belirir. Egzama ilerlerse, bu bölgelerde her geçen gün sulanma, ağrı ve gözle görülebilen yaralar ortaya çıkabilmektedir. Daha fazla ilerlemesi durumunda bu yaralardan deriye giren bakteriler enfeksiyona neden olabilir.

Stres kepek yapar mı, vücutta nerelerde oluşur?

Vücudun rastgele bir yerinde görülebilmekle beraber, en yaygın saçlı deri, ense, sırtta kürek kemiklerinin üzerindeki deride ve bacaklarda belirir. Bilhassa kullanılan elin ulaşabildiği deri sahalarında, akşamları yükselen kaşıntıyla kendini gösterir. Rahatsızlık makat bölgesini de tutabilir ve kuvvetli vazgeçilmez kaşıntıya neden olabilir.
" } ] }