{ "title": "Kepek Yemek", "image": "https://www.kepek.gen.tr/images/Kepek-Yemek-96.jpg", "date": "18.01.2024 23:51:15", "author": "Mustafa Zafer Kaya", "article": [ { "article": "Kepek yemek daha çok spor yapanların, diyet yapanların, sağlıklı yaşamaya çalışanların ve yaşlıların tercih ettiği bir seçenektir. Kalorisi daha düşük ve daha doğal olduğu için tercih edilir. Sade kepek yemek neredeyse imkânsızdır. Çünkü tadı oldukça kötü ve kokusu samana benzer. Zaten işlenmemiş türleri ahır hayvancılığında büyükbaş hayvanlara verilir. Kepek yemenin insanlar için birçok seçeneği mevcuttur. Bu seçenekler arasında şunlar sayılabilir.

Ekmek olarak tüketmek: Kepek yemek için en çok tercih edilen şekil kepekli ekmek tüketmektir. Kalorisi düşük ve tam tahıllı sayıldığı için çabuk doyurur. Genellikle kepekli ekmeklerin fiyatı diğer ekmeklere göre yüzde 20-60 oranında daha pahalıdır. Fırınlardan temin edebileceğiniz gibi evde kendiniz de yapabilirsiniz. Hızlı bir kepekli ekmek tarifi şu şekildedir:

Malzemeleri
Hazırlanışı: Kuru mayayı az miktarda ılık su ve toz şekerle karıştırıp mayalanması için 15 dakika bekletin. Sonra tüm malzemeleri derin bir kapta iyice karıştırın ve üzerine az bir un ve nemli bir örterek 30 dakika bekletin. 180 derecede daha önce ısıtılmış fırına sürün. İsteğe göre 20 dakika ile 30 dakika arasında fırından çıkarın.

Kekte kullanmak: Kepek tadı bazı insanlar için oldukça yavandır. Bu nedenle tatlı şekilde tüketmek için keke az miktarda kepek unu koyup kepek yemek için işin kolayına kaçarlar. Bildiğiniz kek içine yüzde 20 kadar buğday unu yerine kepek unu koyarak tadını fazla değiştirmeden kepek tüketmiş olursunuz.

Sıra dışı yerlerde kullanmak: Kepek ununu mısır unuyla karıştırıp balık kızartmasında kullanmak, pirzolaların terbiyesinde kullanmak, sütlaç yapımında kullanmak gibi sıra dışı ama işe yarar kepek yemek yöntemleri de vardır.
" } ] }